Shoutbox

Wie is online
0 geregistreerd (), 26 Gasten en 50 Zoekmachines online.
Sleutel: Staff Staff Support Team
Nieuwste Leden
Anurag Mishra, Xcilion, Pelledefeijter, Ijskast29, leoniebrandenburg
3200 Geregistreerde gebruikers
Forum Statistieken
3200 Leden
86 Forums
7537 Onderwerpen
203006 Berichten

Max Online: 270 @ Mar 21st, 2011
Advertentie
Pagina 4 van 6 1 2 3 4 5 6
Onderwerp opties
#148331 - 09/11/2011 02:14 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Emmen [Re: Haggis]
Jos1986 Offline
No rest, no limit, no life!
RCT Expert

Geregistreerd: May 2007

Dordrecht
Goed nieuws voor de Emmense dierentuin en haar bezoekers: het college keurt de plannen voor de nieuwe dierentuin goed. De definitieve stemming is 3 oktober. Daarbij zou er een nieuw theater worden gerealiseerd ter integratie in het dierenpark.

Quote:
College Emmen geeft groen licht voor de realisatie van nieuw dierenpark en nieuw theater

woensdag 7 september 2011

Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Emmen stelt de gemeenteraad voor de gemeentelijke bijdrage van € 17 miljoen definitief beschikbaar te stellen. De nieuwste versie van het bedrijfsplan van het dierenpark is volgens het door het college ingeschakelde adviesbureau UNO ambitieus en uniek, maar ook realistisch en haalbaar.
Het dierenpark is nog in onderhandeling met externe financiers, banken en aannemers. Daarom stelt het college als voorwaarde voor de gemeentelijke bijdrage dat de externe financiering daadwerkelijk gerealiseerd wordt. De andere eis is dat de ambitie, zoals beschreven in het nieuwste bedrijfsplan, gehandhaafd blijft. Daarnaast stelt het college voor om over te gaan tot realisatie van het nieuwe theater. De gemeenteraad neemt op 3 oktober een definitief besluit.

Beoordeling UNO Bedrijfsadviseurs
Volgens UNO en de door UNO ingeschakelde experts is het nieuwe plan ambitieus en uniek, maar ook realistisch en haalbaar. Het voldoet nu aan de belangrijkste eisen die de gemeenteraad eraan stelde. Het college heeft dan ook het volste vertrouwen dat het nieuwe plan een goede toekomst biedt voor het dierenpark.

Perspectief
Volgens het college biedt het plan kansen voor Emmen en de regio. Het toerisme zal een stevige impuls krijgen. Het bedrijfsplan is gebaseerd op een bezoekersaantal van gemiddeld 1,3 miljoen per jaar. Dierenpark en theater zijn de sleutelprojekten in het grotere plan Atalanta. Volgens de berekeningen levert Atalanta tijdens de bouw een tijdelijke impuls van 4.660 arbeidsjaren. Daarnaast zullen de plannen ook andere, nieuwe bedrijven aantrekken, wat ook weer de werkgelegenheid in de regio ten goede komt. De structurele toename van werkgelegenheid wordt berekend op 820 arbeidsplaatsen.

Theater
Met het besluit voor de bouw van een nieuw theater komt een einde aan een jarenlange discussie. Emmen krijgt een nieuw theater. Uniek aan het concept is de integratie van het nieuwe theater en de Wereld van de Ontmoeting met het dierenpark. Het theater wordt door de gemeente gerealiseerd en vervolgens verhuurd aan het nieuwe dierenpark die de exploitatie op zich neemt. Het theaterconcept beperkt zich niet tot het theater zelf, maar strekt zich uit tot het gehele dierenpark. De medewerkers van het theater, nu in dienst van de gemeente, komen in de toekomst in dienst van het dierenpark.


Aanvulling:

Quote:
EMMEN - De financiering van het nieuwe Dierenpark Emmen is nog niet rond.Niettemin heeft het gemeentebestuur van Emmen woensdag groen licht gegeven voor het project, dat in totaal 200 miljoen euro kost.

Er ontbreekt nog 25 miljoen euro voor verhuizing en nieuwbouw. Het college van B en W geeft de directie van de dierentuin nog 3 maanden de tijd om de laatste miljoenen bij elkaar te krijgen.

Onderhandeling
Volgens wethouder Bouke Arends (PvdA) ziet het ernaar uit dat dat zal lukken, omdat het dierenpark volop in onderhandeling is met geldschieters. "Ze zitten in de laatste fase. We hebben er vertrouwen in dat het eind november rond komt. Het is wachten op witte rook."

Gemeente draagt veel bij
De gemeente Emmen steekt zelf vele miljoenen in het project, maar onder voorwaarde dat de dierentuin zelf de laatste 25 miljoen euro loskrijgt van banken, bedrijven en sponsors.

Dierenpark Emmen kwam vorig jaar in acute financiële nood wegens onder meer de gestaag teruglopende bezoekersaantallen van de laatste jaren. Een faillissement werd toen voorkomen omdat de gemeente bijsprong met een overlevingskrediet.

Stevig gesaneerd
Vervolgens moest er stevig gesaneerd worden. Ongeveer 70 arbeidsplaatsen kwamen te vervallen. Met de verhuizing, het dierenpark ligt nu nog in het centrum, naar de rand van de stad moet er volgens de plannen weer een rendabele en financieel gezonde dierentuin komen, die naar verwachting jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers trekt.

Volgens de gemeente Emmen levert het project honderden fulltimearbeidsplaatsen op. De gemeenteraad neemt op 3 oktober een besluit.
Bewerkt door Jos1986; 09/11/2011 02:39 PM.
_________________________
Dit mag hier niet weggehaald worden...
Verboden door de lokale autoriteiten!

Wack a mole alive mole & trots lid van RCTLand Seniorenclub.

Omhoog TIP
Advertenties
#151652 - 10/30/2011 09:02 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Emmen [Re: Haggis]
Wouter Offline
Wie is... de Mol?
RCT Superfan

Geregistreerd: Dec 2009

Breda
Dierenpark ontruimd om gevallen olifant

EMMEN - Dierenpark Emmen is zondagmiddag ontruimd, nadat een van de mannetjesolifanten in de lege gracht rondom zijn verblijf was gevallen. Dat liet de dierentuin zondag weten.
Radza, met 45 jaar de oudste bul in het dierenpark, had door zijn val een bloederige schaafwond op zijn slurf en een deel van een van zijn slagtanden was afgebroken.

Een bezoekster raakte lichtgewond, doordat ze een stukje tegen zich aan kreeg.
Zij liep een sneetje en een blauwe plek op.
Bezoekers werden uit het park geleid, omdat mannetjesolifanten onvoorspelbaar kunnen zijn.
Hij had nog uit de gracht kunnen klimmen richting het publiek.
„Bovendien willen de verzorgers in alle rust de olifant naar zijn nachtverblijf krijgen zonder afgeleid te worden door toekijkend publiek”, aldus een zegsman.

Lege gracht

De olifant boog bij de gracht waarschijnlijk naar voren, omdat hij iets lekkers zag.
Vervolgens gleed hij de lege gracht in.
De olifant laat zich niet gemakkelijk opdrijven.
Volgens een woordvoerder heeft hij voor zover te zien geen andere verwondingen.

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een olifant in de gracht valt.
In maart 2009 viel de 45-jarige olifant Annabel in de gracht, waarbij ze een nekwervel brak en verlamd raakte.
De dierentuin heeft haar daarom laten inslapen.
Na de valpartij werd de gracht verhoogd met rul zand.
Of de gracht opnieuw wordt aangepast, kon de zegsman nog niet zeggen.Bron: Telegraaf.nl
Foto: NOS
_________________________
I'm not crazy! My reality is just different than yours!

Omhoog TIP
#151687 - 10/31/2011 03:05 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Emmen [Re: Haggis]
TRX Offline

Marmalized
Mega Poster

Geregistreerd: Jul 2005

Vlaardingen
Ik hoorde het vanochtend op de radio ja! Hopen dat alles verder goed is met de olifant!
_________________________
- Soms beseffen mensen niet wat je allemaal voor ze doet. Tot je ermee stopt. -
- "He came, he saw, he destroyed and moved on" -
Music. - Myself.

Omhoog TIP
#151697 - 10/31/2011 06:30 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Emmen [Re: Haggis]
postwagen Offline
Choo Choo!!!
RCT Expert

Geregistreerd: Aug 2007

Leek
Van de winter maar eens op 'zieken' bezoek langs gaan dan, ik plan toch altijd elk jaar een winters bezoekje aan deze zoo!

Ze hebben de laatste tijd wel pech met die olifanten zeg... confused
_________________________
Must do's done in 2012:
Visited Vesuvius, PompeĎ, Vaticaanstad en San Marino
Most wanted parks visited:
Gardaland, Mirabilandia, Parc Asterix
Special Events done:
BBQ meet Vlaardingen

200th coaster done: Oz Iris (Parc Asterix)

***trots lid van RCTLand Seniorenclub***

Omhoog TIP
#151761 - 11/01/2011 11:38 AM Re: Nieuwstopic Dierenpark Emmen [Re: Haggis]
briantjuh94 Offline
Nieuweling

Geregistreerd: Aug 2008

Nederland
De olifant viel niet omdat hij iets lekkers zag.
Een andere olifant duwde hem erin. Na de amateurbeelden te hebben bekeken (van een gast) bleek dat er onenigheid in de kudde was.
_________________________
Attractiepark: Lake Kingstone
Ik doe niet meer aan verzoeken

Omhoog TIP
#151851 - 11/02/2011 06:13 AM Re: Nieuwstopic Dierenpark Emmen [Re: Haggis]
rolo Offline

Pretpark Bezoeker

Geregistreerd: Jun 2008

Bilthoven
Dat kon iedereen nog zien. Overigens wordt ervan uitgegaan dat het met de rangorde's te maken had. Dus dat die olifant niet naast Radza mocht staan, volgens de olifant die duwde.

Overigens om het topic nog wat nieuwswaarde te geven.


Aangifte tegen Dierenpark Emmen na val olifant

EMMEN - Dierenrechtenorganisatie EDEV (Een Dier Een Vriend) heeft aangifte gedaan tegen Dierenpark Emmen na de val afgelopen zondag van olifant Radza in de gracht rond het olifantenverblijf. EDEV vindt dat de dierentuin het welzijn van olifanten door zo'n greppel in gevaar brengt, zo meldde de organisatie dinsdag. ''Het is niet de eerste keer dat het fout gaat met een olifant in Dierenpark Emmen. Al twee keer eerder zijn olifanten ernstig gewond geraakt door een val in de greppel'', aldus een woordvoerder van EDEV.

De organisatie beroept zich op een wetsartikel waarin staat dat de gezondheid of het welzijn van een dier niet benadeeld mag worden. De dierenverblijven moeten voorzien zijn van een adequate afscheiding die het uitbreken van de dieren voorkomt en een veilige barričre tussen de dieren en het publiek vormt. De materialen die worden gebruikt voor de verblijven mogen niet schadelijk zijn voor het dier, meent EDEV.

Overigens hebben meer dierentuinen met olifanten in Nederland een greppel of gracht rond het olifantenverblijf, zoals Artis, Blijdorp en Amersfoort.

Bron: www.nu.nl
Bewerkt door TRX; 11/02/2011 10:12 AM. Bewerk reden: Topic fatsoenlijk leesbaar gemaakt.
Omhoog TIP
#155616 - 12/22/2011 06:00 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Emmen [Re: Haggis]
postwagen Offline
Choo Choo!!!
RCT Expert

Geregistreerd: Aug 2007

Leek
Vandaag vervelend nieuws op de parksite, De enige overgebleven Kodiakbeer is overleden. Het verblijf staat nu dus jammer genoeg leeg. sadley Op de site staat het volgende:

Kodiakbeer Ursus overleden

Vanmorgen lag Kodiakbeer Ursus dood in het buitenverblijf van de beren in Dierenpark Emmen. Gisteravond reageerde hij nog op de stem van zijn vaste verzorgers, maar vanmorgen gaf de beer geen teken van leven meer.
Doodsoorzaak nog onbekend

De dierenarts, die erbij geroepen werd, heeft vervolgens vastgesteld dat Ursus was overleden.
Afgelopen week is Ursus veel buiten gebleven. Hij weigerde naar zijn nachtverblijf te gaan. Buiten lag hij veel te slapen, maar dat is voor een beer in deze tijd van het jaar gewoon. Sectie zal moeten uitwijzen, wat de doodsoorzaak is geweest.
Ursus is een filmster

Ursus is in januari 1987 geboren in een Belgisch dierenpark. Als jong beertje was hij in 1988 te zien in de bioscoopfilm L’ours (The bear) van Jean-Jacques Annaud. Hij kwam in januari 1994 met vier andere beren naar Emmen. Lange tijd maakte hij deel uit van een groep Kodiakberen, die een aantal keren van samenstelling is veranderd. De afgelopen anderhalf jaar had Ursus het rijk alleen in het berenverblijf.


Afwachten dus wat er nu met dat verblijf gaat gebeuren...

Bron: http://www.dierenparkemmen.nl
_________________________
Must do's done in 2012:
Visited Vesuvius, PompeĎ, Vaticaanstad en San Marino
Most wanted parks visited:
Gardaland, Mirabilandia, Parc Asterix
Special Events done:
BBQ meet Vlaardingen

200th coaster done: Oz Iris (Parc Asterix)

***trots lid van RCTLand Seniorenclub***

Omhoog TIP
#155644 - 12/22/2011 10:17 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Emmen [Re: Haggis]
TRX Offline

Marmalized
Mega Poster

Geregistreerd: Jul 2005

Vlaardingen
Zonde!

We zullen vast horen wat ze met het verblijf gaan doen.. smile
_________________________
- Soms beseffen mensen niet wat je allemaal voor ze doet. Tot je ermee stopt. -
- "He came, he saw, he destroyed and moved on" -
Music. - Myself.

Omhoog TIP
#160173 - 02/22/2012 07:24 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Emmen [Re: Haggis]
postwagen Offline
Choo Choo!!!
RCT Expert

Geregistreerd: Aug 2007

Leek
En dat krijgen we nu te horen, aldus het te lezen was afgelopen maandag in het Algemeen Dagblad:

BRILBEREN VOOR DIERENPARK EMMEN

Het lege berenverblijf in Dierenpark Emmen krijgt nieuwe bewoners. een aantal Brilberen zal dit voorjaar de plaats innemen van de Kodiakbeer Ursus, die in december vorig jaar overleed. Dat zegt een woordvoerder van het dierenpark. De komende tijd word het berenverblijf aangepast voor de komst van de Brilberen. Deze dieren leven in het wild in Zuid - Amerika en zijn daar een bedreigde diersoort. Naast Dierenpark Emmen heeft alleen dierentuin Artis in Amsterdam Brilberen.

Goed nieuws dus! Ik zal van het voorjaar zeker weer even een kijkje gaan nemen daar. smile
_________________________
Must do's done in 2012:
Visited Vesuvius, PompeĎ, Vaticaanstad en San Marino
Most wanted parks visited:
Gardaland, Mirabilandia, Parc Asterix
Special Events done:
BBQ meet Vlaardingen

200th coaster done: Oz Iris (Parc Asterix)

***trots lid van RCTLand Seniorenclub***

Omhoog TIP
#160176 - 02/22/2012 07:42 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Emmen [Re: Haggis]
Nelis Offline
De koning van de King!
Supergast

Geregistreerd: Jul 2005

Woudenberg
Ik moet nog steeds eens een keer naar Emmen toe, doe ik straks wel een keer met de trein. Duurt lang, maar kost veel minder geld! lol
Mooie aanwinst voor Emmen, grappige beertjes zo te zine.
_________________________
This isn't where I park my car! lol ( Eurotrip )

Omhoog TIP
#160177 - 02/22/2012 07:47 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Emmen [Re: Haggis]
Haggis Offline
Dinguh!
RCT Expert

Geregistreerd: Apr 2008

Bavel
Brilberen zijn tof smile Goed nieuws dat Emmen in ieder geval het lege hok nog kan opvullen.
_________________________
"Veel meer dan een politieke partij is NAC een soort dorpskroeg met beslagen ramen, waar het kabaal wordt overstemd door muziek en klinkende bierglazen. Soms is er ruzie, of heibel in de tent - en wordt de geschifte directeur de deur uit gemept, figuurlijk dan, als dank voor een schuld van een miljoentje of elf. Maar een dag later is iedereen er weer, proostend op het leven."

Quote: Sjoerd Mossou

Omhoog TIP
#160375 - 02/25/2012 01:06 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Emmen [Re: Haggis]
postwagen Offline
Choo Choo!!!
RCT Expert

Geregistreerd: Aug 2007

Leek
Maar ook op andere manieren kunnen verblijven worden opgevuld, namelijk met onverwachte geboortes! lol Nog meer geluk voor Dierenpark Emmen aldus Algemeen Dagblad van zaterdag 25 februari 2012.

Baby zwarttiprifhaaitjes in Dierenpark Emmen

Emmen
In Dierenpark Emmen zijn twee Zwarttiprifhaaitjes geboren. Volgens de dierentuin is dat uniek. "Voor zover bekend is het de eerste keer dat dit in gevangenschap gebeurt," zo meldde het dierenpark gisteren. Vader en moeder haai zwemmen al tien jaar in het haaienaquarium. groot was de verbazing toen in het bassin ook opeens twee babyhaaitjes werden gezien, aldus de dierentuin. Omdat al snel duidelijk werd dat de ouders hun kroost als een lekker hapje zagen, heeft een verzorger de haaitjes in het bassin gevangen en weggehaald. Volgens woordvoerder Wijbren Landman was het de verzorgers wel opgevallen dat het vrouwtje wat dikker was geworden, maar konden ze zich niet voorstellen dat ze zwanger zou zijn. "Gewoonweg omdat dit nooit voorkomt," zegt Landman. De twee jonkies, zo'n 35 centimeter lang, zijn vanaf gisteren voor bezoekers te zien. ze hebben een plekje gekregen in een eigen aquarium, vlakbij dat van hun ouders. Het is een bijzondere gebeurtenis. Alleen in een dierentuin in Chicago is ooit een zwarttiprifhaai geboren, maar dat vrouwtje was waarschijnlijk al zwanger toen ze in de dierentuin kwam.

Binnenkort dus ook maar weer eens 'Naar de haaien' aldus bij de keldertrap in het Biochron prijkt.
Bewerkt door postwagen; 02/25/2012 01:07 PM.
_________________________
Must do's done in 2012:
Visited Vesuvius, PompeĎ, Vaticaanstad en San Marino
Most wanted parks visited:
Gardaland, Mirabilandia, Parc Asterix
Special Events done:
BBQ meet Vlaardingen

200th coaster done: Oz Iris (Parc Asterix)

***trots lid van RCTLand Seniorenclub***

Omhoog TIP
#161953 - 03/21/2012 03:56 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Emmen [Re: Haggis]
Jos1986 Offline
No rest, no limit, no life!
RCT Expert

Geregistreerd: May 2007

Dordrecht
EMMEN - De gemeenteraad van Emmen is maandagavond akkoord gegaan met de verhuizing en nieuwbouw van Dierenpark Emmen. Het project, dat in totaal ruim 200 miljoen kost, kon uiteindelijk rekenen op een ruime meerderheid.

De raadsvergadering was het sluitstuk van een lange discussie in de Drentse stad over de toekomst van de dierentuin. Die werd in de jaren '90 meer dan eens uitgeroepen tot mooiste en modernste van Europa, maar verkeert nu al jaren in financieel zwaar weer.

Miljoenen kosten
Tegenstanders vrezen dat het project de gemeente vele miljoenen euro's zal kosten, omdat het nieuwe dierenpark volgens hen nooit rendabel is te krijgen. Ook het onderzoeksbureau Twijnstra Gudde waarschuwde vorige week voor een mogelijk fiasco, omdat de financiële onderbouwing ,,zeer pril'' zou zijn.

Externe geldschieters
De gezamenlijke overheden (gemeente, provincie en het rijk) steken 170 miljoen euro in de nieuwbouw. De rest komt van externe geldschieters. Volgens het gemeentebestuur is een nieuwe dierentuin van groot belang voor de werkgelegenheid van Emmen en zijn alle risico's gewogen. De plannen zijn tot op de vierkante millimeter bestudeerd, aldus wethouder Bouke Arends (PvdA).

Dierenpark Emmen maakt al jaren verlies. Ruim een jaar geleden kon een dreigend faillissement op het nippertje worden afgewend door een overlevingskrediet van de gemeente. Bij de reorganisatie die daarop volgde, gingen ongeveer 70 banen verloren.

Minder bezoekers
De financiële problemen worden vooral veroorzaakt door teruglopende bezoekersaantallen. In hoogtijdagen trok de dierentuin 1,5 miljoen mensen per jaar. De laatste jaren waren dat er zo'n 700.000. Het Emmer gemeentebestuur en het dierenpark denken met een verhuizing en nieuwbouw de dierentuin weer rendabel te maken.

Buiten stadsgrens
De huidige dierentuin ligt in het centrum van Emmen en heeft weinig tot geen uitbreidingsmogelijkheden. Het nieuwe dierenpark komt net buiten de stadsgrens te liggen. De nieuwe dierentuin moet een 'belevenispark' worden rondom meerdere thema's, zoals het poolgebied, de woestijn en de tropen. Het park moet in 2015 klaar zijn.
Naar: De Stentor
_________________________
Dit mag hier niet weggehaald worden...
Verboden door de lokale autoriteiten!

Wack a mole alive mole & trots lid van RCTLand Seniorenclub.

Omhoog TIP
#161954 - 03/21/2012 04:07 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Emmen [Re: Haggis]
rumirumi Offline
Aogenees
RCT Superfan

Geregistreerd: Oct 2011

Breda
Eindelijk gaan ze verhuizen, kom er om de 2 jaar en elke keer eerst naar de pinguďns, dan 10 minuten lopen naar het park en naar binnen.
Toch jammer dat het verhuist, ik vindt het wat hebben zo'n stadsdierentuin net als in Basel, maar ze hebben buiten de stad gewoon meer ruimte.
Een woestijngebied en tropengebied, hoop niet dat ze Burger's zoo na apen.
Laat het maar lekker outdoor blijven.
_________________________
Attractieparken 2014: Efteling 12x, Toverland 2x, Walibi Holland 1x
Attractieparken 2015: Efteling 5xOmhoog TIP
#161955 - 03/21/2012 04:18 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Emmen [Re: Haggis]
Jos1986 Offline
No rest, no limit, no life!
RCT Expert

Geregistreerd: May 2007

Dordrecht
We hebben altijd Blijdorp en Artis nog als stadsdierentuinen. Ben benieuwd wat Emmen van dit concept maakt, €29 vind ik een hoge prijs alwel men vraagt nu al €21. Misschien dat Artis en Blijdorp in 2016 ook al €25 of meer vragen.

Top dat Dierenpark Emmen het nog eens proberen mag. Uiteindelijk betaalt de gemeente natuurlijk een fors deel ook aan de hele dure centrumgrond die nu ineens vrij komt.
_________________________
Dit mag hier niet weggehaald worden...
Verboden door de lokale autoriteiten!

Wack a mole alive mole & trots lid van RCTLand Seniorenclub.

Omhoog TIP
Pagina 4 van 6 1 2 3 4 5 6