Shoutbox

Wie is online
0 geregistreerd (), 26 Gasten en 50 Zoekmachines online.
Sleutel: Staff Staff Support Team
Nieuwste Leden
Anurag Mishra, Xcilion, Pelledefeijter, Ijskast29, leoniebrandenburg
3200 Geregistreerde gebruikers
Forum Statistieken
3200 Leden
86 Forums
7537 Onderwerpen
203006 Berichten

Max Online: 270 @ Mar 21st, 2011
Advertentie
Pagina 1 van 3 1 2 3
Onderwerp opties
#138333 - 05/03/2011 08:14 PM Nieuwstopic Dierenpark Amersfoort
postwagen Offline
Choo Choo!!!
RCT Expert

Geregistreerd: Aug 2007

Leek
NEUSHOORN ZWAAR, DUS ZWANGER

Als alles goed gaat wordt in dierenpark Amersfoort rond november een klein neushoorntje geboren. Gisterochtend werd achter het neushoornverblijf de 11 jarige Saar gewogen op een ietwat kleine wwegschaal. Na een klein half uurtje draaien en wiebelen sprak Bas Aalders, hoofdverzorger van de neushoorns, de woorden waar iedereen in het dierenpark al zo lang op wacht. "Saar weegt 1974 kilo. En dit sterkt ons in de gedachten dat ze zwanger is."

Bron: AD 03-05-11
Bewerkt door TRX; 11/19/2011 01:19 AM.
_________________________
Must do's done in 2012:
Visited Vesuvius, PompeŌ, Vaticaanstad en San Marino
Most wanted parks visited:
Gardaland, Mirabilandia, Parc Asterix
Special Events done:
BBQ meet Vlaardingen

200th coaster done: Oz Iris (Parc Asterix)

***trots lid van RCTLand Seniorenclub***

Omhoog TIP
Advertenties
#138335 - 05/03/2011 08:34 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Amersfoort [Re: postwagen]
Haggis Offline
Dinguh!
RCT Expert

Geregistreerd: Apr 2008

Bavel
Indische neushoorn in DierenPark Amersfoort zwanger?

Quote:
Te verwachten: een bijzondere geboorte medio november 2011. Na jaren van proberen is het vorig jaar augustus Indische neushoorn Zimon gelukt om een dekkingspoging te doen bij Saar. Een periode volgde waar uitslagen rondom een eventuele zwangerschap bij Saar steeds tegenstrijdig bleken. Op dit moment is DierenPark Amersfoort 99% zeker dat ze drachtig is. Een laatste test moet dit bijzondere nieuws definitief maken. Vandaag werd Saar gewogen en haar gezondheid gecontroleerd.

Zwanger ja of nee?
Na de dekking volgde er een periode van tegenstrijdige uitslagen. De mest van Saar, waarvan de hormoonspiegel gemeten wordt, gaf een aantal keer verschillende waardes aan. Er zijn in deze periode ook tekenen van een nieuwe cyclus gezien. De laatste testuitslagen toonden een zwangerschap bij Saar aan. Ook heeft ze geen cyclus meer gehad. Door alle tegenstrijdigheden laat het DierenPark binnenkort nog een extra test doen. Op dit moment is er dus een zekerheid van 99% dat Saar drachtig is.

Vandaag werd Saar gewogen en bleek haar gewicht boven de 1900 kilo te zitten. Een gezond gewicht voor haar leeftijd van 11 jaar. Dit kon mede dankzij het lenen van de weegschaal van Reflex Systems. Dit gewicht geeft geen uitsluitsel over een zwangerschap, maar versterkt het vermoeden wel. Binnenkort zal de mest van Saar weer getest worden.

Medio november hopen we dat Saar voor de eerste keer een jong zal krijgen. Een geboorte die zeer belangrijk is voor het soortbehoudprogramma.

Indische neushoorn
De Indische neushoorn leeft in moerassige gebieden en komt vooral voor in India en Nepal. In het wild gaat het slecht met deze bijzondere dieren. Er leven nog ongeveer 2800 neushoorns in het wild. Binnen het Europese fokprogramma zijn er maar 170 Indische neushoorns in dierentuinen te zien. Deze geboorte is dan ook een zeer bijzondere voor het diersoort.

Saar en Zimon

Al jaren probeert DierenPark Amersfoort Saar en Zimon tot dekken te krijgen. Maar beide leken er geen zin in te hebben. Vorig jaar werd dan ook besloten om het stel te onderzoeken. Na het onderzoek zijn er diverse acties ondernomen in de hoop dat er succesvolle dekkingen zouden gaan plaatsvinden. Een dag na het onderzoek kwam het al tot een dekking. Een mooie gebeurtenis.

Een dekking
Het vrouwtje wordt elke 5-8 weken 24 uur vruchtbaar. Dit laat ze zien door urine te sproeien en een opvallend fluitend geluid te maken met elke ademhaling. Het mannetje reageert daarop door ook urine te sproeien en het vrouwtje hard achterna te rennen. Hij bestijgt haar dan van achteren. Een paring duur wel een uur en gaat er heftig aan toe. Het mannetje krijgt elke drie minuten een zaadlozing. Na een draagtijd van ongeveer 480 dagen wordt er dan ťťn jong geboren.
Bron: www.dierenparkamersfoort.nl, 2 mei 2011
_________________________
"Veel meer dan een politieke partij is NAC een soort dorpskroeg met beslagen ramen, waar het kabaal wordt overstemd door muziek en klinkende bierglazen. Soms is er ruzie, of heibel in de tent - en wordt de geschifte directeur de deur uit gemept, figuurlijk dan, als dank voor een schuld van een miljoentje of elf. Maar een dag later is iedereen er weer, proostend op het leven."

Quote: Sjoerd Mossou

Omhoog TIP
#139704 - 05/17/2011 07:40 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Amersfoort [Re: postwagen]
Haggis Offline
Dinguh!
RCT Expert

Geregistreerd: Apr 2008

Bavel
Bijzondere schildpad geboorte in DierenPark Amersfoort

Quote:
Afgelopen week is in DierenPark Amersfoort een McCords slangenhalsschildpad uit het ei gekropen. Dit is een bijzondere geboorte omdat deze soort in het wild bijna uitgestorven is. De McCords slangenhalsschildpad is afkomstig van het eiland Roti in IndonesiŽ. Door de intensieve handel in deze dieren zijn ze nagenoeg verdwenen van het eiland. Het fokprogramma in de dierentuinen levert mogelijk een redding op voor de verdwijning van de soort. Vanaf heden is het schildpadje te bewonderen in het schildpaddenhuis.

Uiterlijk
De hals van een slangenhalsschildpad kan zo lang zijn dat de hals en kop evenlang, of zelfs langer, dan de lengte van de rugpantser zijn. Wanneer hij gaat jagen schiet zijn nek opeens naar voren en zuigt hij zijn prooi op.

Voortplanting
Slangenhalsschildpadden planten zich voort door eieren te leggen. Een vrouwtje legt zoín acht tot veertien eieren per keer. Het duurt 90 tot 120 dagen voordat de eieren uitkomen. Verwacht wordt dat er de komende maanden nog meer eieren uitkomen.

Leefgebied
Slangenhalsschildpadden komen voor in IndonesiŽ, Zuid-Amerika, AustraliŽ en Nieuw-Guinea. Sommige soorten zijn ernstig bedreigd. De soort die uit Roti komt is op enkele vrouwtjes na uitgestorven.Copyright: Dierenpark Amersfoort

Bron: www.dierenparkamersfoort.nl, 17 mei 2011
_________________________
"Veel meer dan een politieke partij is NAC een soort dorpskroeg met beslagen ramen, waar het kabaal wordt overstemd door muziek en klinkende bierglazen. Soms is er ruzie, of heibel in de tent - en wordt de geschifte directeur de deur uit gemept, figuurlijk dan, als dank voor een schuld van een miljoentje of elf. Maar een dag later is iedereen er weer, proostend op het leven."

Quote: Sjoerd Mossou

Omhoog TIP
#153217 - 11/18/2011 11:59 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Amersfoort [Re: rolo]
rolo Offline

Pretpark Bezoeker

Geregistreerd: Jun 2008

Bilthoven
Ik plaats het maar even hier.

Maar veel internetfora zijn op het moment in rep en roer.. want men denkt dat Saar op het moment aan het bevallen is. Als je het wilt kijken..

http://www.dierenparkamersfoort.nl/zwangerschap-neushoorn-saar

Omhoog TIP
#153219 - 11/19/2011 12:40 AM Re: Nieuwstopic Dierenpark Amersfoort [Re: rolo]
rolo Offline

Pretpark Bezoeker

Geregistreerd: Jun 2008

Bilthoven
Zojuist is neushoorn Saar bevallen, zie hieronder de beelden op de webcam.Bijzonder!
Bewerkt door TRX; 11/19/2011 01:10 AM.
Omhoog TIP
#153221 - 11/19/2011 01:04 AM Re: Nieuwstopic Dierenpark Amersfoort [Re: rolo]
TRX Offline

Marmalized
Mega Poster

Geregistreerd: Jul 2005

Vlaardingen
Zo te zien is het geboren ja! smile

Ik heb overigens je berichten even verplaatst, naar het nieuwstopic over Dierenpark Amersfoort! De links naar de nieuwstopics die we hebben staan in het "Klein/Groot dierentuin nieuws" topic!
Bewerkt door TRX; 11/19/2011 01:08 AM.
_________________________
- Soms beseffen mensen niet wat je allemaal voor ze doet. Tot je ermee stopt. -
- "He came, he saw, he destroyed and moved on" -
Music. - Myself.

Omhoog TIP
#153222 - 11/19/2011 06:36 AM Re: Nieuwstopic Dierenpark Amersfoort [Re: postwagen]
JerOeen Offline
Sjeng
RCT Superfan

Geregistreerd: May 2006

Mestreech
Wat een lelijk mormel. XD en op mijn telefoon ligt ie er nog al dood bij? confused hopen dat dat aan mijn appletje ligt.
_________________________
Hier stond ooit iets. Met de nadruk op iets.

Omhoog TIP
#153223 - 11/19/2011 06:41 AM Re: Nieuwstopic Dierenpark Amersfoort [Re: postwagen]
rolo Offline

Pretpark Bezoeker

Geregistreerd: Jun 2008

Bilthoven
Nee hij loopt op het moment nu rond! smile
En bedankt TRX voor het verplaatsen! Wist gisteravond niet hoe gauw ik het hier moest zetten... puh

Omhoog TIP
#153230 - 11/19/2011 10:22 AM Re: Nieuwstopic Dierenpark Amersfoort [Re: postwagen]
Haggis Offline
Dinguh!
RCT Expert

Geregistreerd: Apr 2008

Bavel
Indische neushoorn geboren in Dierenpark Amersfoort

Quote:
In Dierenpark Amersfoort is in de nacht van vrijdag op zaterdag een Indische neushoorn geboren. De eerste tekenen dat moeder Saar ging bevallen waren vrijdagavond te zien. Rond 23.30 uur begonnen de weeŽn en even voor 01.30 uur kwam het jong ter wereld, meldt het dierenpark zaterdag.

Het jong stond al snel op de benen. Het geslacht is nog niet bekend. De bevalling was via een webcam te volgen. Dat geldt ook voor het verblijf waar de twee nu verblijven.

Omdat moeder en jong rust nodig hebben, zijn ze voor bezoekers alleen via videoschermen te zien. Het is de eerste keer dat Saar bevalt en de dierentuin heeft ook niet eerder een bevalling van een Indische neushoorn meegemaakt.

Indische neushoorns zijn in een beperkt aantal dierentuinen te zien. In het wild worden ze met uitsterven bedreigd.
Bron: www.fok.nl
_________________________
"Veel meer dan een politieke partij is NAC een soort dorpskroeg met beslagen ramen, waar het kabaal wordt overstemd door muziek en klinkende bierglazen. Soms is er ruzie, of heibel in de tent - en wordt de geschifte directeur de deur uit gemept, figuurlijk dan, als dank voor een schuld van een miljoentje of elf. Maar een dag later is iedereen er weer, proostend op het leven."

Quote: Sjoerd Mossou

Omhoog TIP
#153340 - 11/20/2011 11:25 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Amersfoort [Re: postwagen]
JulianW Offline
Conservator
Achtbaanfanaat

Geregistreerd: Jul 2008

Utrecht
Ja prachtig nieuws, laatste dagen was het elke dag wel op het regionale nieuws te zien wanneer ze nou ging bevallen. XD

Het bezwangeren van de neushoorn was ook een flinke klus wat ik wel eens moest geloven op TV. XD
_________________________
"Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy." - Winston Churchill
Hoe heurt het eigenlijk?

Omhoog TIP
#163024 - 04/10/2012 01:40 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Amersfoort [Re: postwagen]
rolo Offline

Pretpark Bezoeker

Geregistreerd: Jun 2008

Bilthoven


De verbeteringen gaan ook in Amersfoort door. De bouw van het klimroute, en het hernieuwde berenverblijf (vergroot met stuk van de neusberen) gaat volgende week beginnen.

Omhoog TIP
#163039 - 04/10/2012 07:19 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Amersfoort [Re: postwagen]
Nelis Offline
De koning van de King!
Supergast

Geregistreerd: Jul 2005

Woudenberg
Ha, wat een enthousiaste man zeg! lol En wat een leuke uitbreiding voor dierentuin Amersfoort, dit speelse karakter kunnen ze goed gebruiken! Misschien toch eens vaker naar de dierentuin gaan, zover is het natuurlijk niet smile
_________________________
This isn't where I park my car! lol ( Eurotrip )

Omhoog TIP
#163040 - 04/10/2012 07:29 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Amersfoort [Re: postwagen]
rolo Offline

Pretpark Bezoeker

Geregistreerd: Jun 2008

Bilthoven
Haha, op andere fora hadden ze het ook al over die man. De een vind het mooi de ander houd er niet zo van. Wat betreft het 2de ik zeg doen!

Morgen ga ik al. Ik ga jullie zeker hiervan op de hoogte houden, met hopelijk een wekelijkse update.

Omhoog TIP
#163042 - 04/10/2012 08:49 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Amersfoort [Re: postwagen]
Haggis Offline
Dinguh!
RCT Expert

Geregistreerd: Apr 2008

Bavel
Die uitbreidingen zien er op die tekening heel tof uit smile Eens kijken wat ze er uiteindelijk van kunnen maken.
_________________________
"Veel meer dan een politieke partij is NAC een soort dorpskroeg met beslagen ramen, waar het kabaal wordt overstemd door muziek en klinkende bierglazen. Soms is er ruzie, of heibel in de tent - en wordt de geschifte directeur de deur uit gemept, figuurlijk dan, als dank voor een schuld van een miljoentje of elf. Maar een dag later is iedereen er weer, proostend op het leven."

Quote: Sjoerd Mossou

Omhoog TIP
#163283 - 04/15/2012 12:31 PM Re: Nieuwstopic Dierenpark Amersfoort [Re: postwagen]
postwagen Offline
Choo Choo!!!
RCT Expert

Geregistreerd: Aug 2007

Leek
Geweldig zoals die kerel dat verteld hoor! lol En erg toffe oppimping van bestaande verblijven zo, geniaal! Toch Dierenpark Amersfoort maar weer eens verblijden met een bezoekje als er al wat af is. wink
_________________________
Must do's done in 2012:
Visited Vesuvius, PompeŌ, Vaticaanstad en San Marino
Most wanted parks visited:
Gardaland, Mirabilandia, Parc Asterix
Special Events done:
BBQ meet Vlaardingen

200th coaster done: Oz Iris (Parc Asterix)

***trots lid van RCTLand Seniorenclub***

Omhoog TIP
Pagina 1 van 3 1 2 3