Shoutbox

Wie is online
0 geregistreerd (), 24 Gasten en 39 Zoekmachines online.
Sleutel: Staff Staff Support Team
Nieuwste Leden
Anurag Mishra, Xcilion, Pelledefeijter, Ijskast29, leoniebrandenburg
3200 Geregistreerde gebruikers
Forum Statistieken
3200 Leden
86 Forums
7537 Onderwerpen
203006 Berichten

Max Online: 270 @ Mar 21st, 2011
Advertentie
Pagina 1 van 8 1 2 3 4 5 6 7 8
Onderwerp opties
#87893 - 10/01/2009 08:43 PM Persberichten Diergaarde Blijdorp
Haggis Offline
Dinguh!
RCT Expert

Geregistreerd: Apr 2008

Bavel
Baby-dwergnijlpaardje: een miniatuur
Quote:

ROTTERDAM - De naZOOmerse babyboom in Diergaarde Blijdorp gaat verder. Er is nu ook een dwergnijlpaardje geboren, Flory genaamd. Moeder Janneke en dochter maken het goed. Dwergnijlpaarden zijn behoorlijk klein in vergelijking met hun grote 'neven'. Daarom worden volwassen dieren regelmatig ten onrechte door dierentuin-bezoekers aangezien voor een babynijlpaard. Maar aan de piepkleine Flory is te zien dat een jong van een dwergnijlpaard helemaal een miniatuur-uitgave is. Bij de bezoekers wekt zij veel vertedering op.

Omdat jongen altijd op het droge worden geboren en pas na enige tijd het water opzoeken, hebben de verzorgers het waterbassin geleegd. In plaats daarvan kunnen moeder en jong onder een aantal verfrissende watersproeiers doorlopen.

Voor moeder Janneke is dit het derde jong. Vader Jip bemoeit zich niet met de opvoeding en heeft zich teruggetrokken in het aangrenzende verblijf. Dwergnijlpaarden zijn namelijk van nature solitair levende dieren, die alleen voor een paring bij elkaar komen en vervolgens elk hun eigen weg gaan. Janneke staat er dus alleen voor om haar baby groot te brengen, maar als ervaren moeder zal dit voor haar geen problemen opleveren.

Dwergnijlpaarden zijn veel zeldzamer dan gewone grote nijlpaarden en houden er ook een heel andere leefwijze op na. Terwijl de gewone nijlpaarden vrijwel al hun tijd doorbrengen in het water, zijn hun kleine verwanten veel meer op het land te vinden. Daarom heeft Blijdorp vorig jaar het nijlpaarden-binnenverblijf aangepast aan de behoeften van de dwergnijlpaarden, door een flink deel van het water te vervangen door ˜land.

De Rotterdamse Diergaarde heeft iets speciaals met dwergnijlpaarden, omdat een oud-directeur van de Diergaarde, de heer BÃttikofer, in Liberia als eerste een dwergnijlpaard in levende lijve te zien kreeg.


Zeldzaam Aziatisch leeuwenwelpje geboren in Blijdorp
Quote:
16-09-2009
ROTTERDAM - Op de magische datum 09-09-09 is in Diergaarde Blijdorp een zeldzaam Aziatisch leeuwtje geboren! Het geslacht is nog niet bekend. Een tweede jong bleek helaas niet levensvatbaar. Het welpje is zeer welkom, want de Aziatische leeuw is veel zeldzamer dan de Afrikaanse leeuw. In het wild komen er alleen nog een paar honderd exemplaren voor in het Gir reservaat in India. Blijdorp is de enige dierentuin in Nederland met Aziatische leeuwen. Op ons youtube-kanaal kun je de unieke webcam-beelden bekijken van the making of en de geboorte...

In 2006 had Blijdorp een Nederlandse primeur toen er voor het eerst twee Aziatische leeuwtjes werden geboren van dezelfde moeder, Shantee genaamd.

Moeder Shantee en haar jong verblijven uit voorzorg in het kraamverblijf achter de schermen. Als het jong groot genoeg is om zijn moeder te volgen, kan het publiek het welpje in het binnenverblijf bewonderen. Als alles goed gaat, zal dat over enige weken zijn.

Op ons youtube-kanaal kun de unieke webcam-beelden bekijken van the making of en de geboorte. Ook zie je de moederzorg van Shantee, de eerste slokjes en pasjes van de kleine: zonder meer heel vertederend. Drie stills hieronder, geselecteerd uit filmopnames, geven nu alvast een voorproefje van de filmopnames op de Blijdorp-site.

Vader Kumar (uit Schotland) is overigens voor het eerst vader geworden. Hij is gewoon te zien in het buitenverblijf. De jonge leeuwin die hem hier vergezelt is Bente. Zij is in 2006 in Blijdorp geboren. Moeder Shantee is op 12 juli 2006 in Blijdorp gearriveerd vanuit de dierentuin van Boissière-du-Doré (niet ver van Nantes) in Frankrijk. Daar heeft zijn eerder al een paar keer een nestje geworpen, maar met uitzondering van de eerste keer heeft ze de jongen nooit grootgebracht. Vandaar dat Blijdorp alle voorzichtigheid in acht neemt om de moeder zo min mogelijk te verstoren in haar kraamtijd en de weken daarna.


Jemen kameleons geboren in Blijdorp
Quote:
24-09-2009
In Diergaarde Blijdorp zijn vier piepkleine Jemen kameleons geboren. Ze zijn voor het publiek te zien in de speciale reptielen broedruimte in de Rivièrahal van de Rotterdamse dierntuin. De Jemenkameleon behoort tot de grotere kameleonsoorten. De mannetjes kunnen 40 cm groot worden exclusief staart, de vrouwtjes bereiken een lengte van zo'n 30 centimeter. De vier pasgeboren kameleons zijn met hun drie centimeter echte miniatuuruitgaven van hun ouders. Hoe klein ook, ook zij bezitten de bijzondere eigenschap om snel van kleur te kunnen veranderen en ze kunnen kun tong razendsnel uitschuiven om insecten te vangen. Bijzonder is ook dat hun bolle ogen onafhankelijk van elkaar alle richtingen op kunnen draaien, wat er vaak heel grappig uitziet. Zo kunnen de dieren zowel insecten van links en van rechts in de gaten houden! De kleintjes eten nu fruitvliegjes en kleine krekeltjes.

Jarenlang was het erg moeilijk om kameleons in dierentuinen in leven te houden. In de afgelopen jaren zijn er echter steeds meer mensen zich serieus bezig gaan houden met de behoefte van deze dieren en is men er in geslaagd om ze te kweken. In 1999 had Blijdorp voor het eerst en laatst succes met deze diersoort. Het feit dat ze niet meer uit het wild worden gehaald maar in gevangenschap zijn geboren was voor Blijdorp een belangrijk argument om ze weer op te nemen in de collectie.

De verzorging van de dieren is vrij intensief. Zo moet er bijvoorbeeld een goede balans zijn tussen temperatuur, UV-licht, watervoorziening, en toevoeging van vitaminen en mineralen.


Oeps, bron vergeten:
www.blijdorp.nl

EDit TRX: Algemeen persberichten topic voor gemaakt.
Bewerkt door Haggis; 04/24/2011 07:47 PM.
_________________________
"Veel meer dan een politieke partij is NAC een soort dorpskroeg met beslagen ramen, waar het kabaal wordt overstemd door muziek en klinkende bierglazen. Soms is er ruzie, of heibel in de tent - en wordt de geschifte directeur de deur uit gemept, figuurlijk dan, als dank voor een schuld van een miljoentje of elf. Maar een dag later is iedereen er weer, proostend op het leven."

Quote: Sjoerd Mossou

Omhoog TIP
Advertenties
#87899 - 10/02/2009 05:53 AM Re: Persberichten Diergaarde Blijdorp
BMC Offline
Prof. Paashaassmelter!
Achtbaanfanaat

Geregistreerd: Sep 2009

Tilburg
Hahahaha, dat zijn zeker veel dieren! Leuk zeg, dan kunnen de mensen die meegaan met de meeting nog jonge dieren zien ook puh
_________________________
Kaas

Omhoog TIP
#87907 - 10/02/2009 02:51 PM Re: Persberichten Diergaarde Blijdorp
Nelis Offline
De koning van de King!
Supergast

Geregistreerd: Jul 2005

Woudenberg
[quote1254495034=Haggis]
De naZOOmerse
[/quote1254495034]

Zo leuk altijd, die woordgrappen met zoo emo
Maar mooi dat er nog wat gebeurt daar in Blijdorp lol
_________________________
This isn't where I park my car! lol ( Eurotrip )

Omhoog TIP
#88552 - 10/14/2009 10:10 AM Re: Persberichten Diergaarde Blijdorp
TRX Offline

Marmalized
Mega Poster

Geregistreerd: Jul 2005

Vlaardingen
ROTTERDAM - Verzorgers van Diergaarde Blijdorp kunnen een extra rondje maken langs de dierenverblijven. De politie heeft een 45-jarige man uit Monster aangehouden die op een illegale plek op de Maasvlakte aan het vissen was.

De verse vangst, een goede 80 kilo vis, is naar de dierentuin gebracht als lekkernij voor de beesten.

De visser, een 45-jarige man uit Monster, had tussen twee boeien bij de Edisonbaai een net gespannen. De netten moest hij ook inleveren bij de zeehavenpolitie. In overleg met de officier van justitie werd besloten dat de vangst, tachtig kilo vis, naar de dierenverblijven in Blijdorp kon.

,,Mensen denken gelukkig al snel aan ons,'' aldus een woordvoerder van de diergaarde. ,,In de meeste gevallen zijn we daar blij mee. We kunnen het goed gebruiken voor de dieren.'' Maar soms ook niet. Het gebeurt namelijk ook dat particulieren dieren aanbieden waar ze vanaf willen. Daar beginnen we niet aan. Maar voedsel voor de dieren is altijd welkom.''


Altijd handig voor Blijdorp, zo'n grote haven in de buurt... XD
_________________________
- Soms beseffen mensen niet wat je allemaal voor ze doet. Tot je ermee stopt. -
- "He came, he saw, he destroyed and moved on" -
Music. - Myself.

Omhoog TIP
#88559 - 10/14/2009 11:00 AM Re: Persberichten Diergaarde Blijdorp
BMC Offline
Prof. Paashaassmelter!
Achtbaanfanaat

Geregistreerd: Sep 2009

Tilburg
Da's toch wel handig hoor, hoeven ze het niet te kopen puh
_________________________
Kaas

Omhoog TIP
#89861 - 10/29/2009 05:41 PM Re: Persberichten Diergaarde Blijdorp
TRX Offline

Marmalized
Mega Poster

Geregistreerd: Jul 2005

Vlaardingen
Allereerste jong op de Afrikaanse Savanne; Koedoe Tristan geboren!
Origineel bericht van: Diergaarde Blijdorp
Onlangs vond de allereerste geboorte plaats op de gloednieuwe Afrikaanse savanne in Blijdorp: grote koedoe Stella beviel van een gezonde zoon, die de naam Tristan heeft gekregen. Na een periode van rustig wennen zijn moeder en zoon vanaf nu samen met vader Max en de andere koedoes op hun eigen deel van de savanne te zien. Vanaf hun territorium gaan de koedoes regelmatig buurten bij de giraffen. Koedoes maken al sinds mensenheugenis deel uit van de Blijdorp-dierencollectie. Tristan is inmiddels de 52ste koedoe die sinds 1966 in de Rotterdamse Diergaarde is geboren. Deze antilopen zijn dus onlosmakelijk met Blijdorp verbonden en bovendien is een jonge koedoe met zijn grote oren een van de meest vertederende schepseltjes die je in een dierentuin kunt tegenkomen.


Zeldzame Chinese hagedissen geboren!
Origineel bericht van: Diergaarde Blijdorp
In Diergaarde Blijdorp zijn recentelijk twee krokodilstaarthagedissen geboren. Na enkele geboorten van deze bijzondere reptielen in 1987 en 1989 is dit na 20 jaar dan eindelijk weer gelukt!

Krokodilstaarthagedissen zijn zeldzaam, zowel in het wild als in dierentuinen. Tien jaar geleden werd hun aantal in China en het noordoosten van Vietnam geschat op ca. 3000 dieren, maar door ontbossing en de daaruit voortvloeiende uitdroging van het gebied is het voortbestaan van deze bijzondere diersoort uiterst onzeker. In 10 Europese dierentuinen leven momenteel slechts 30 dieren (waarvan 6 volwassen hagedissen plus de twee jongen in Blijdorp) en geboortes zijn een bijzonderheid.
De krokodilstaarthagedis dankt zijn naam aan de staart, die inderdaad erg lijkt op die van een krokodil. Hij wordt zo'n 40 cm. lang en leeft altijd in of bij koud water: heldere, ondiepe poelen met langzaam stromend water. Hij is meestal alleen 's morgens en 's avonds actief en gaat dan op zoek naar alle dierlijk voedsel dat hij maar in en rond het water kan vinden.

Overigens zijn het solitair levende dieren, die gezelschap van soortgenoten alleen in de paartijd op prijs stellen. De pasgeboren jongen (2 tot 7 per worp) zijn onmiddellijk actief en gaan al kort na hun geboorte op zoek naar voedsel.

Blijdorp ontving in januari 1986 voor het eerst 4 krokodilstaarthagedissen, die al een jaar later voor 2 jongen zorgden.
In 1989 kwamen er zelfs 6 van deze hagedisjes ter wereld, maar daarna wilde het niet meer lukken. Tot er op 5 oktober j.l. weer twee geboren
werden. Uiteraard is Blijdorp erg in haar nopjes met de twee baby's. De krokodilstaarthagedissen zijn te zien in de Rivièrahal.Olifant-bul Timber moet naar de tandarts
Origineel bericht van: Diergaarde Blijdorp
Olifant-bul Timber moet binnenkort naar de tandarts. Niet omdat hij last heeft van zijn gebit, maar om te voorkomen dat zijn mooie slagtanden afbreken of splijten. Gebroken of gespleten slagtanden kunnen enorme problemen veroorzaken zoals ontstekingen in het levende deel van de stoottanden. Dat resulteert dan weer in operaties, met alle risicio's van dien. Blijdorp wil graag dat Timber zijn fraaie slagtanden heel houdt en het plaatsen van beschermende ringen is daarvoor een middel.

Natuurlijk gaat Timber niet echt naar de tandarts; hij krijgt de komende tijd bezoek van een smid, die perfect passende koperen ringen op de beide slagtanden gaat aanbrengen. Maar daar gaat heel wat aan vooraf! Momenteel wordt Timber getraind om te wennen aan al het 'gedoe' aan zijn slagtanden. Vervolgens moeten beide slagtanden heel precies afgezaagd worden, waarbij er uiteraard niet gezaagd moet worden in de zenuwen van de tanden. De te plaatsen ringen moeten eveneens zeer nauwkeurig gemaakt worden. Bij het plaatsen worden die ringen verwarmd (waardoor ze uitzetten) en na plaatsing op de afgezaagde slagtand-punten worden ze snel afgekoeld met koud water, waardoor ze weer krimpen. Zo komen de ringen muurvast te zitten en voorkomen ze het splijten van de slagtanden. Wordt vervolgd!
Bewerkt door ; 10/29/2009 05:42 PM.
_________________________
- Soms beseffen mensen niet wat je allemaal voor ze doet. Tot je ermee stopt. -
- "He came, he saw, he destroyed and moved on" -
Music. - Myself.

Omhoog TIP
#91286 - 11/17/2009 09:21 AM Re: Persberichten Diergaarde Blijdorp
Haggis Offline
Dinguh!
RCT Expert

Geregistreerd: Apr 2008

Bavel
Aziatisch leeuwenwelpje van Blijdorp krijgt eerste prikje

Quote:
Het Aziatisch leeuwenwelpje krijgt het eerste prikje in Diergaarde Blijdorp. Geen griepprik overigens maar een prikje tegen de kattenziekte. Het welpje zit nu nog achter de schermen, maar bezoekers van de dierentuin kunnen gluren in de kraamkamer via een monitor in het leeuwenverblijf. Nog voor de kerstvakantie zijn moeder en jong van dichtbij te bewonderen in het binnenverblijf.

Een filmpje met unieke webcam-beelden van the making of en de geboorte is te zien op youtube


Bewerkt door Haggis; 09/30/2010 07:31 AM.
_________________________
"Veel meer dan een politieke partij is NAC een soort dorpskroeg met beslagen ramen, waar het kabaal wordt overstemd door muziek en klinkende bierglazen. Soms is er ruzie, of heibel in de tent - en wordt de geschifte directeur de deur uit gemept, figuurlijk dan, als dank voor een schuld van een miljoentje of elf. Maar een dag later is iedereen er weer, proostend op het leven."

Quote: Sjoerd Mossou

Omhoog TIP
#91289 - 11/17/2009 10:54 AM Re: Persberichten Diergaarde Blijdorp
TRX Offline

Marmalized
Mega Poster

Geregistreerd: Jul 2005

Vlaardingen
Ah, ik moet echt weer eens naar Blijdorp.... XD
_________________________
- Soms beseffen mensen niet wat je allemaal voor ze doet. Tot je ermee stopt. -
- "He came, he saw, he destroyed and moved on" -
Music. - Myself.

Omhoog TIP
#91342 - 11/17/2009 07:05 PM Re: Persberichten Diergaarde Blijdorp
postwagen Offline
Choo Choo!!!
RCT Expert

Geregistreerd: Aug 2007

Leek
zullen we weer in jauari of februari een meeting doen, net als vorig jaar? Als wij onze Vrienden van blijdorp kaartjes weer binnen hebben? Heb wel weer zin aan een dierenpark smile
_________________________
Must do's done in 2012:
Visited Vesuvius, PompeÏ, Vaticaanstad en San Marino
Most wanted parks visited:
Gardaland, Mirabilandia, Parc Asterix
Special Events done:
BBQ meet Vlaardingen

200th coaster done: Oz Iris (Parc Asterix)

***trots lid van RCTLand Seniorenclub***

Omhoog TIP
#91894 - 11/26/2009 02:48 PM Re: Persberichten Diergaarde Blijdorp
Jos1986 Offline
No rest, no limit, no life!
RCT Expert

Geregistreerd: May 2007

Dordrecht
Vanmorgen stond in de Metro dat de hyena's in hun nieuwe verblijf wonen (bij de giraffen in de buurt). Moet ook nodig naar Blijdorp.
_________________________
Dit mag hier niet weggehaald worden...
Verboden door de lokale autoriteiten!

Wack a mole alive mole & trots lid van RCTLand Seniorenclub.

Omhoog TIP
#91899 - 11/26/2009 03:10 PM Re: Persberichten Diergaarde Blijdorp
Haggis Offline
Dinguh!
RCT Expert

Geregistreerd: Apr 2008

Bavel
@Jos:

Hyena's los in Blijdorp
Quote:
Het Savannegebied is uitgebreid met een nieuw verblijf voor de gevlekte hyena's. De giraffen en koedoe's keken wel wat vreemd op toen de nieuwe buren arriveerden. Het hyena-gebied grenst namelijk aan het onderkomen voor de giraffen en koedoes, dat in juli van dit jaar officieel is geopend door burgemeester Aboutaleb. Dankzij de loopbrug voor het dierentuinpubliek, die beide gebieden doorkruist en aan de onderkant is afgedicht, kunnen de prooi- en roofdieren elkaar niet zien, maar wel ruiken en horen...


Bron: Blijdorp.nl
Bewerkt door Haggis; 09/30/2010 07:31 AM.
_________________________
"Veel meer dan een politieke partij is NAC een soort dorpskroeg met beslagen ramen, waar het kabaal wordt overstemd door muziek en klinkende bierglazen. Soms is er ruzie, of heibel in de tent - en wordt de geschifte directeur de deur uit gemept, figuurlijk dan, als dank voor een schuld van een miljoentje of elf. Maar een dag later is iedereen er weer, proostend op het leven."

Quote: Sjoerd Mossou

Omhoog TIP
#91914 - 11/26/2009 05:57 PM Re: Persberichten Diergaarde Blijdorp
TRX Offline

Marmalized
Mega Poster

Geregistreerd: Jul 2005

Vlaardingen
[quote1259258256=Jos1986]
Vanmorgen stond in de Metro dat de hyena's in hun nieuwe verblijf wonen (bij de giraffen in de buurt). Moet ook nodig naar Blijdorp.
[/quote1259258256]

Dan kom je ook! XD Wij duwen je wel XD
_________________________
- Soms beseffen mensen niet wat je allemaal voor ze doet. Tot je ermee stopt. -
- "He came, he saw, he destroyed and moved on" -
Music. - Myself.

Omhoog TIP
#94855 - 01/08/2010 02:44 PM Re: Persberichten Diergaarde Blijdorp
TRX Offline

Marmalized
Mega Poster

Geregistreerd: Jul 2005

Vlaardingen
Diergaarde Blijdorp ontvangt meer dan anderhalf miljoen bezoekers in 2009!
Diergaarde Blijdorp kijkt tevreden terug op een geslaagd 2009. Ondanks de recessie wist Blijdorp het hoge bezoekersaantal van de afgelopen jaren vast te houden. Voor de achtste keer in de geschiedenis passeerden meer dan anderhalf miljoen bezoekers de poorten: 1.561.891 om precies te zijn. Daarmee was Blijdorp voor het derde jaar op rij de best bezochte dierentuin van Nederland. Bovendien behoudt zij haar plaats in de top 10 van meest bezochte Europese dierentuinen.

In 2009 had Blijdorp weer veel nieuws te bieden, waardoor de bezoekers bleven terugkomen. Zo werd in februari olifantje Tonya geboren, in juni gorilla Bokito’s derde jong Tuena en in oktober dwergnijlpaardje Flory. Maar ook minder 'omvangrijke' geboorten wisten het publiek te boeien, zoals acht Komodovaraantjes, veertien reuzentoekans, twee kroeskoppelikanen en twee krokodilstaarthagedissen. Een bijzondere aanwinst vormden de zeven moeraswallaby’s (een kangoeroesoort). In de zomer konden kleine kinderen poseren op de bladeren van de reusachtige waterlelie Victoria amazonica.

De burgemeester van Rotterdam, de heer Aboutaleb, opende onder andere het nieuwe savannegebied met giraffen. Dit nieuwe stukje Blijdorp vormde de hoofdattractie van 2009. Verder werden verblijven voor poolvossen, sneeuwuilen en zeearenden geopend.

Ter gelegenheid van de opening van de Afrikaanse Savanne werd een Samburu-dorp nagebouwd. Kinderen konden hier Afrikaanse muziek maken en kralen rijgen. Gedurende de Midwinterzoo, tijdens de afgelopen feestdagen, trok de activiteit 'DierenDieEten' alle aandacht, met name de kraampjes waar mensen dierenvoer, waaronder levende insecten, konden proeven.

Ook in 2010 staat er weer veel te gebeuren. Geboortes zijn vaak lastig te voorspellen, maar in ieder geval wordt er in augustus een olifantje verwacht. Ook wordt reikhalzend uitgekeken naar de eerste jonge giraffe in het nieuwe verblijf en hopen we op een jonge gorilla en nog steeds heel stiekem op jonge ijsbeertjes. Verder zal het jaar vooral in het thema van ‘Enge Dieren’ staan, met als startsein de opening van een reusachtige doorloopvolière voor gieren en andere grote Afrikaanse vogels. In het voorjaar worden verblijven voor colobusapen en servals (Afrikaanse katachtigen) opgeleverd. Kortom; er valt komend jaar weer genoeg te beleven in Diergaarde Blijdorp!!

Bron: Diergaarde Blijdorp


[comment]Blijdorp vorig jaar best bezocht
Diergaarde Blijdorp in Rotterdam was in 2009 voor het derde jaar op rij de best bezochte dierentuin van Nederland. Er liepen opnieuw 1,5 miljoen bezoekers door de poorten.

Blijdorp had vorig jaar veel nieuws te bieden. Zo werden onder meer een olifantje, een dwergnijlpaardje en een gorillababy geboren.

Dierentuin Artis in Amsterdam deed het minder goed. Die trok in 2009 1,2 miljoen bezoekers. Dat zijn er iets minder dan in 2008. Door de economische crisis kwamen er minder toeristen naar Amsterdam en dus ook naar Artis.

Bron: ANP.
Goed bezig Blijdorp! lol[/comment]
_________________________
- Soms beseffen mensen niet wat je allemaal voor ze doet. Tot je ermee stopt. -
- "He came, he saw, he destroyed and moved on" -
Music. - Myself.

Omhoog TIP
#102602 - 03/31/2010 01:15 PM Re: Persberichten Diergaarde Blijdorp
Haggis Offline
Dinguh!
RCT Expert

Geregistreerd: Apr 2008

Bavel
Geboren: Moeraswallabies
Quote:
In Blijdorp zijn voor het eerst moeraswallabies geboren. De vier kangoeroetjes zijn waarschijnlijk al enige maanden oud, maar pas sinds kort goed zichtbaar, meldt de Rotterdamse dierentuin vandaag.

De dieren komen als een soort embryo kaal en blind ter wereld na een zwangerschap van zo'n 36 dagen. Ze wegen ongeveer een ons en zitten diep in de buidel, vastgezogen aan de moedertepel. Pas na enige maanden steekt er af en toe een kopje of pootje uit de buidel.

Vier moeraswallaby's dragen een jong in de buidel. Vaak bevindt zich in de buidel nog een bevruchte eicel, die verder ontwikkelt als de buidel weer vrij is.

Blijdorp kreeg halverwege vorig jaar een groepje vrouwelijke moeraswallabies uit de dierentuin van Zürich. Uit een Zuid-Franse dierentuin kwamen daar later twee mannelijke soortgenoten bij. In Europese dierentuinen leven er slechts zo'n vijftig, waarvan nu dus tien in de Rotterdamse Diergaarde.

Moeraswallabies lijken veel op de Bennett-wallabies, die vaak in dierentuinen en kinderboerderijen te zien zijn. Ze zijn alleen wat kleiner en donkerder. Deze kangoeroesoort leeft in het wild in de oostelijke kustgebieden van Australië.


bron: fok.nl, ad.nl
Bewerkt door Haggis; 09/30/2010 07:32 AM.
_________________________
"Veel meer dan een politieke partij is NAC een soort dorpskroeg met beslagen ramen, waar het kabaal wordt overstemd door muziek en klinkende bierglazen. Soms is er ruzie, of heibel in de tent - en wordt de geschifte directeur de deur uit gemept, figuurlijk dan, als dank voor een schuld van een miljoentje of elf. Maar een dag later is iedereen er weer, proostend op het leven."

Quote: Sjoerd Mossou

Omhoog TIP
#107919 - 05/21/2010 03:07 PM Re: Persberichten Diergaarde Blijdorp [Re: Haggis]
Haggis Offline
Dinguh!
RCT Expert

Geregistreerd: Apr 2008

Bavel
Quote:
Eindelijk weer jonge tijgers in Diergaarde Blijdorp!

Voor het eerst in acht jaar zijn er in Diergaarde Blijdorp tijgers geboren. De verzorgers troffen tijgervrouw Alia vanochtend met drie jongen aan in het kraamhol. Eén jong was te zwak en stierf na korte tijd, maar de andere twee maken het tot dusver goed. Het stel heeft inmiddels gedronken van de moedermelk en dat is natuurlijk een goed teken.

Toch blijft het nog even spannend of het goed blijft gaan, want het is voor de vijfjarige Alia de eerste keer dat ze jongen krijgt. En heel regelmatig gaat het de eerste keer door onervarenheid niet goed. Daarom krijgen moeder en jongen alle rust en zijn ze, zeker de eerste dagen, helaas nog niet voor het publiek te zien !

Bron: www.blijdorp.nl, ook de rest is hier te lezen

Geweldig nieuws om te horen cheer
Bewerkt door Haggis; 05/21/2010 03:08 PM.
_________________________
"Veel meer dan een politieke partij is NAC een soort dorpskroeg met beslagen ramen, waar het kabaal wordt overstemd door muziek en klinkende bierglazen. Soms is er ruzie, of heibel in de tent - en wordt de geschifte directeur de deur uit gemept, figuurlijk dan, als dank voor een schuld van een miljoentje of elf. Maar een dag later is iedereen er weer, proostend op het leven."

Quote: Sjoerd Mossou

Omhoog TIP
Pagina 1 van 8 1 2 3 4 5 6 7 8